Pohjoismaista yhteistyötä trendien parissa

otsikkosivu kuvana3Mikä puhuttelee kuluttajaa tällä hetkellä? Mikä on uutta, pinnalla ja viimeisintä huutoa? Mitä lautaselle – tai muodikkaasti kippoon – tällä hetkellä kasataan? Ja mitä se maailmasta ja markkinasta kertoo?

Näitä kysymyksiä Inspirans ja ruotsalainen trenditoimisto Sprillo pohtivat tämän vuoden alussa. Lopputuloksena syntyi maa- ja markkinarajat ylittävä yhteistyö. Tavoitteemme on pysyä trendikehityksen huipulla seuraamalla elintarvikealalla tapahtuvaa kehitystä Ruotsissa ja Suomessa joka päivä. Trendit ja ilmiöt kootaan kvartaaleittain raporttiin, jossa yhdistetään näkemykset molemmilta markkinoilta. Ensimmäinen trendiraportti julkaistaan tänään 11.9.2017. Raporttiin on koottu vuoden 2017 kahden ensimmäisen kvartaalin trendit ja ilmiöt.

Mitä raportin sisällöstä voi lyhyesti sanoa?

sieppaaMaailma ja markkina muuttuvat vauhdilla. Ruokakaupassa hyllymetrit kertovat näistä muutoksista. Kasvava ravintolavalikoima ja vaihtuvat annokset heijastavat näitä muutoksia. Uudenlaiset ja erikoistuneet elintarvikeliikkeet niin netissä kuin kivijalassa tukevat samaa tarinaa.

Syöminen on todellakin pinnalla. Se on poliittista. Sen toivottaisiin olevan elämyksellistä. Se heijastaa syöjänsä maailmankuvaa, arvoja ja elämäntilannetta. Kasviperäisen ruoan buumi näkyy niin Suomessa kuin Ruotsissakin. Jätteiden vähentäminen ja materiaalien kierrättäminen on inspiroinut useita uusia palveluita ja tuotteita ja kokonaisia yrityksiä on perustettu uusien vastuullisuutta korostavien ideoiden ympärille.

Ruoan ja juoman alkuperä kiinnostaa. Nyt kerrotaan, kuka viljasi viljelee, maitosi lypsää ja pizzasi paistaa. Ylpeydellä kerrotaan myös, mistä ruoka tulee ja miksi juuri sieltä. Vakavampia teemoja, kuten ekologisuutta ja eettisyyttä, kevennetään huumorilla. Tuotteille annetaan hauskoja nimiä ja ne pakataan hauskasti kuvitettuihin pakkauksiin.
Haluaisitko kuulla lisää? Kaipaisitko inspiraatiota tuotekehitykseen tai suuntaa syksyn suunnittelusessioihin? Tulemme innolla esittelemään trendiraporttia tai tervetuloa porukalla tänne meille Annankatu 24:een. Toistaiseksi esittelemme sitä maksutta, rakkaudesta lajiin <3

Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!

Anni Haavisto, anni.haavisto@inspirans.fi, 040-5805804
Inka Lähteenaro, inka.lahteenaro@inspirans.fi, 040-5642282